Betrouwbare matrijzen binnen de cyclus en levensduur

Op basis van de door u aangeleverde definitieve 2D- en 3D CAD-tekeningen van het te produceren kunststof rotatiegietproduct start Pentas de feasibibity van het product en de ontwikkeling en de aanmaak van de matrijs. Pentas heeft zijn eigen matrijzenbouw en werkt samen met een internationaal netwerk aan matrijzenmakers voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding en spreiding van risico’s.

De matrijzen worden gebouwd volgens de door Pentas opgegeven standaards en specificaties. Om de gewenste productlancering voor u te realiseren wordt een overzichtelijke planning opgesteld. De benodigde automatisering en aanverwante productiegereedschappen zullen parallel aan de matrijzenbouw plaatsvinden.

De afname van de rotatiegietmatrijs kan indien gewenst samen met u gedaan worden. Nadat de matrijs klaar is, wordt deze getest tijdens een uitgebreide productierun. Na het aanbieden van een nulserie zal bij goedkeur van het product de matrijs vrijgegeven worden voor productie. Dit deel van het proces kan worden uitgebreid tot en met een volledige PPAP.