Hard werken wordt beloond; Pentas ontvangt kwaliteitserkenning

Claas Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH uit het Duitse Harsewinkel, beloont Pentas Moulding met haar continue kwaliteitsverbeteringsprogramma door het Quality Target Achievement Certificate uit te reiken. Dit certificaat geeft aan dat het gezamenlijk opgestelde kwaliteitsdoel voor 2016 behaald is.

 

 

Opgeklommen tot plek 8

Claas heeft daarnaast middels haar jaarlijkse leveranciers audit bekend gemaakt dat Pentas op plek 8 is geëindigd van best presterende leveranciers. Deze audit beoordeelt de honderd belangrijkste leveranciers van Claas op hun geleverde kwaliteit, logistiek, kosten, innovatie en motivatie.

Er is geen grotere onderscheiding voor Pentas mogelijk dan een klant die tevreden is met de geleverde kwaliteit. Voor Pentas is de kwaliteit een compromisloos speerpunt; het is een continue verbeterproces dat wordt gedragen door een aantal pijlers: afnemers, medewerkers, automatisering, leveranciers, innovatie en proces controle. Dat Pentas deze belangrijke kwaliteitsonderscheiding heeft mogen ontvangen geeft alleen maar een verdere boost in de drive tot perfectie.

 


Afnemers

Onze klant alsmede de eindgebruiker is de jury van onze kwaliteit. Hun mening met betrekking tot de kwaliteit van onze producten en diensten staat voorop. Het nauw samenwerken met onze klanten zorgt ervoor dat we begrijpen waar de wensen en verwachtingen liggen. Door deze verwachtingen te combineren met onze ervaring en kunde komen we tot de gewenste kwaliteit.

 

Medewerkers

Ondanks de hoge automatiseringsgraad maken de mensen bij Pentas Moulding het verschil. Bij het rotatiegietproces komt veel aan menselijke invloeden kijken. Door te investeren in mensen door middel van trainingen / opleidingen, het creëren van een goede werkomgeving en door ideeën vanaf de werkvloer in de praktijk te brengen, komt iedereen tot zijn recht en werken we gezamenlijk aan het hogere doel, namelijk het 100% foutloos produceren.

 

Automatisering

Binnen Pentas zijn er continu in-house engineers en programmeurs bezig met het optimaliseren en automatiseren van ons productieproces, met als doel het bieden van  steeds efficiëntere en effectievere oplossingen voor onze klanten.

 

Dit heeft zich door de jaren heen op verschillende wijzen geuit, zoals het automatisch lossen en vullen van mallen, maar ook het snel kunnen wisselen van mallen. Binnen het nabewerkingsproces werkt Pentas inmiddels 20 jaar lang met robots om producten machinaal te kunnen afwerken. De voordelen zijn terug te vinden in een constante kwaliteit en lagere kosten.

Naast het gebruik van robotsdragen ook de op maat gemaakte hulp- en steungereedschappen bij aan het efficiënt nabewerken met een constant hoge kwaliteit. Doordat Pentas zijn eigen model- en matrijzenbouw heeft, worden deze tools intern gemaakt. Dit heeft als voordeel dat deze tools op een snelle en kosteneffectieve manier gefabriceerd kunnen worden.

 

Leveranciers

De leveranciers van Pentas dragen bij aan het succes van een goed product. Zaken zoals  op tijd leveren volgens de afgesproken kwaliteit en kwantiteit, zijn basis zaken die sowieso op orde moeten zijn. De leveranciers van Pentas blinken daarnaast uit in innovatie, meedenkendheid en service.

 

Pentas heeft klanten uit onder andere de agrarische, automotive en de medische sector, waarbij er middels Just In Time (JIT) of Just In Sequence (JIS) wordt geleverd. De producten die in de vrachtwagen onderweg zijn naar de klant, worden bij aankomst direct in de assemblage lijn gebruikt. Het is een grote verantwoordelijkheid van Pentas om haar klanten op tijd te beleveren en deze assemblage lijn niet te verstoren.

 

Deze hoge mate van leverbetrouwbaarheid zou Pentas nooit hebben kunnen halen zonder betrouwbare leveranciers. Er wordt veel tijd besteed aan het selecteren van onze leveranciers, waarbij niet alleen de kosten in ogenschouw worden genomen maar ook de kwaliteit, innovativiteit en betrouwbaarheid.

 

Innovatie

Naast automatisering van productieprocessen draagt ook innovatie in producten bij aan ons succes. Het traditionele rotatiegieten wordt door Pentas continu uitgedaagd op zijn grenzen. Door anders naar onze bestaande productiemachines, kennis en ervaring te kijken, worden er voor producten, die in eerste instantie niet geschikt leken voor het productieproces, alsnog oplossingen gecreëerd. Voorbeelden hiervan zijn producten met bijvoorbeeld lastige achtersnijdingen, grote aantallen / afmetingen of producten die onder extreme omstandigheden moeten functioneren. Maar ook worden er innovatieve lasertechnieken gebruikt om unieke codes op het product aan te brengen. Deze ID’s kunnen later voor traceability doeleinden gebruikt worden, waarbij de klant informatie kan opvragen van dat specifieke product. Hierbij valt dan bijvoorbeeld te denken aan productie tijden, gewicht, afmetingen en temperaturen.

 

Procescontrole

Door middel van statistiek werkt Pentas hard aan een beheersbaar proces. Door in het gehele proces vanaf de grondstoffen tot aan de uitleveringen, gebruik te maken van sensor/meet analyses en kwaliteitscontroles bewaakt Pentas het proces. Alle data die gegenereerd wordt vanuit PLC’s, sensoren en input vanuit de productie wordt in een grote database verzameld en gebruikt voor real-live analyses. Het resultaat van deze analyses is terug te vinden in kwaliteitsbeheersing en procesoptimalisatie.

Naast het toepassen van deze statistische technieken wordt het proces ook beheersbaarder gemaakt door het toepassen van lean-tools zoals Poka Yoke. Hierbij wordt in de ontwerpfase al nagedacht over mogelijke productie/assembleer risico’s en wordt daar op in gespeeld door slimme ontwerpen te maken die de kans op fouten elimineren.

 

Interesse? Kom vandaag nog in contact via sales@pentas.nl of bel 0546-577155.