Podiumplek bij leveranciersdag van wereldconcern Claas

Pentas is op de leveranciersdag van Claas genomineerd voor ‘meest innovatieve leverancier van 2016

Op woensdag 19 januari 2017 werd voor de dertiende keer de ‘leverancier van het jaar’-award door Claas uitgereikt. Alle genomineerden, van de in totaal vijf categorieën van deze award, zijn op deze dag bekend gemaakt. Per categorie zijn drie bedrijven genomineerd.

Pentas, specialist op het gebied van rotatiegieten, is genomineerd in de categorie ‘innovatiefste leverancier 2016’. De nominatie is tot stand gekomen op basis van suggesties van medewerkers van Claas, waarna een jury de uiteindelijke nominatie heeft bepaald.

 

Pentas en innovatie

Technologische innovatie staat bij Pentas hoog in het vaandel. Dit heeft tot fundamentele veranderingen in het productieproces geleid, die passende oplossingen voor klanten weten te realiseren. Door een creatief en gemotiveerd team van engineers, creëert Pentas geavanceerde oplossingen zoals automatische gerobotiseerde systemen en het 100% lekvrij-testen van tanks. Ook heeft Pentas een geavanceerde afwerkstraat en een eigen ERP-systeem, waarbij het product tijdens het gehele proces wordt gevolgd. Deze en andere innovaties hebben geresulteerd in efficiëntere alledaagse bedrijfsvoering en innovatieve product-oplossingen waarvan de klant zal profiteren.

 

Jury rapport

Naast Pentas waren ook Linde Hydraulics GmbH (voor haar innovatieve motor design) en Agrikon Kam Kft. (voor haar innovatieve kabine met logistieke oplossing) genomineerd voor deze prestigieuze innovatie prijs. Uiteindelijk heeft Linde, naast haar Silver Innovation Medal op argatechnica, de ‘leverancier van het jaar’-award in de categorie innovatie in de wacht gesleept.

 

Trots op podiumplek in wereldconcern

nominatie ‘meest innovatieve leverancier van 2016’Pentas is bijzonder trots op de nominatie van de in Harsewinkel gezetelde marktleider. Ruud Koorn, directeur van Pentas, bevestigt dit: “Het in kunnen nemen van een podiumplek als deze, is een erkenning voor de professionaliteit waarmee we ons vak uitoefenen en een bevestiging van het feit dat we zijn opgeklommen tot de top van ons vakgebied.”

 

“Waarom Pentas genomineerd is? Ik denk dat het te maken heeft met onze creativiteit en visie dat we een toonaangevende leverancier op het gebied van geroteerde kunststof producten willen zijn. We zijn probleemoplossers die, door het leveren van kwalitatief hoogwaardige kunststof producten en door het geven van uitgebreide technische ondersteuning tijdens alle stappen van het productieproces, komen met oplossingen die passen bij de klant.”

 

“Pentas levert zoals gezegd kunststof oplossingen middels de techniek rotatiegieten aan middelgrote en grote bedrijven met serieuze ambities”, zegt Koorn. “Daarnaast zijn we niet geïnteresseerd in éénmalige contacten. Wij focussen ons op langdurige relaties, waardoor we de producten van de klanten echt leren kennen. Er valt dan voor beide partijen meer rendement te behalen.”

 

Over Pentas

Pentas Moulding B.V. is een technisch en innovatief bedrijf dat op maat gemaakte kunststof producten en onderdelen vervaardigt middels rotatiegieten. Pentas is één van de meest moderne en geavanceerde bedrijven in Europa op het gebied van het produceren van kunststof producten middels rotatiegieten. Het merendeel gebeurt volledig volgens de specificaties van de klant. Pentas beschikt over 9 rotatiegiet machines, 7 freesmachines en heeft meer dan 80 vakbekwame werknemers.