Pentas uitgeroepen tot ‘Leverancier van het Jaar 2018’ van CLAAS concern

CLAAS, de bekende Duitse fabrikant van landbouwmachines, heeft Pentas Moulding de prijs ‘Leverancier van het Jaar’ toegekend. Patrick Claas reikte, namens de familie Claas, op woensdag 16 januari de prijs voor beste leverancier van 2018 uit aan het Almelose bedrijf. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse leveranciersdag van CLAAS in Harsewinkel.

Met deze prestigieuze prijs spreekt CLAAS haar vertrouwen en waardering uit aan haar leverancier Pentas Moulding. De samenwerking tussen beide partijen begon 15 jaar geleden met het maken van een brandstoftank, en mondde uit tot een portfolio als leverancier van meerdere rotatiegietdelen voor verschillende vestigingen in Europa en Amerika. Hierbij valt te denken aan onder andere luchtkanalen, brandstoftanks, watertanks, spatborden en zelfs ventilatorbehuizingen voor de machines van CLAAS.

 

Trots op de overkoepelende award

Marthijn Koorn, Commercieel & Financieel Manager bij Pentas: “Er zijn 4 subcategorieën waarin je als leverancier van CLAAS deze prijs kunt winnen: Kwaliteit, Innovatie, Logistiek en Service. Wij zijn in 2016 en in 2018 genomineerd voor de titel ‘Innovatiefste leverancier’. Dit jaar zijn we zelfs verkozen als overkoepelend ‘Leverancier van het Jaar’ uit de 850 leveranciers die CLAAS heeft. Daar zijn we natuurlijk erg trots op!”

 

Deze relatie is over de jaren zo goed ontwikkeld door het feit dat zowel vanuit CLAAS als vanuit Pentas geïnvesteerd is in de relatie. Dit gebeurt onder andere middels het opzoeken van de grenzen in product- en procesbereik, het stimuleren van innovatie en altijd bereid zijn om te leren. Dit alles heeft ertoe geleid dat Pentas in samenwerking met CLAAS afgelopen jaar een nieuwe brandstoftank heeft ontwikkeld met uitzonderlijk goede eigenschappen.

 

Gewichtsbesparing in tanks

Dat Pentas zeer innovatief is op het gebied van productontwikkeling, was een belangrijke reden waarom het Almelose bedrijf won. Door gebruik te maken van slimme computeralgoritmes (Finite element method) hebben CLAAS en Pentas het krachtenspel dat optreedt bij zo’n tank in kaart gebracht. Door deze informatie te combineren met vergaande procesontwikkelingen in het rotatiegietproces zijn beide partijen in staat geweest om een nieuwe brandstoftank te ontwikkelen die niet alleen sterker is, maar ook nog eens meer dan 25% lichter is. Iets wat niet alleen belangrijk is voor de kosten en het milieu, maar ook voor de grondbelasting bij boeren op de akkers.

 

Globale speler op het gebied van rotatiegieten

Daarnaast kan Pentas in samenwerking met Custom Roto-Mold Inc., een Amerikaanse rotatiegieter met hoofdkantoor in Benson Minnesota, dit product niet alleen in Europa leveren, maar ook aan de vestiging in Omaha. De samenwerking tussen deze twee partijen is begonnen in 2016 en werpt al geruime tijd zijn vruchten af. “Samenwerken met Pentas stelt ons in staat om creativiteit, ervaringen en middelen beter te benutten,” legt Corey Claussen, vice-president van CRM uit. “Deze award bevestigt de mooie resultaten van onze samenwerking”

 

De lat ligt steeds hoger

Marthijn Koorn: “Door de jaren heen zijn we constant gegroeid in kwaliteit en bieden we een erg hoge mate van leverbetrouwbaarheid, aldus het juryrapport. We danken CLAAS voor de mooie woorden en onze medewerkers voor het vele werk dat zij hebben verzet om deze prijs te verdienen. Elke dag leggen zij de lat weer een stukje hoger. Daar is deze mooie award het bewijs van. Uiteraard eindigt het hier niet. We blijven samenwerken aan innovatieve ideeën die ons helpen om betere producten sneller op de markt te brengen, om zo de groei verder te versnellen.”

 

Over Pentas

Pentas Moulding bv is een technisch en innovatief bedrijf dat op maat gemaakte kunststof producten en onderdelen vervaardigt middels rotatiegieten. Pentas is uitgegroeid van een bedrijf waarvan de hoofdtaak bestond uit het produceren van surfplanken tot een bedrijf dat ruim 700 verschillende kunststof producten produceert. Wij produceren al sinds 1975 en hebben daardoor decennialange ervaring opgedaan in het produceren van op maat gemaakte kunststof producten voor onze klanten. Wij zijn in staat om producten te produceren tot een diameter van 2.500 mm en een lengte van 4.000 mm. Voor een overzicht van producten die wij reeds hebben geproduceerd kunt u op onze productpagina terecht. Pentas is het sterkst aanwezig in de automobielsector, hiervoor produceren wij bijvoorbeeld allerlei tanks met complexe vormen die perfect passen binnen de beschikbare ruimte in de voertuigen.

 

Over CLAAS

CLAAS is een toonaangevende landbouwmachine fabrikant met haar roots in het Duitse Harsewinkel, Oost-Westfalen. Het familiebedrijf werd hier in 1913 opgericht en is nog altijd de voornaamste productievestiging en ‘Stammsitz’ van de groep. In Harsewinkel bouwt het voornamelijk zelfrijdende oogstmachines als combines en zelfrijdende veldhakselaars. Met haar combines is CLAAS Europees marktleider en het bedrijf produceert deze wereldwijd. Zo worden er verder combines en aanverwante delen geassembleerd in de USA, Rusland, Hongarije, India en China. Met haar bekende CLAAS Jaguar veldhakselaars is het zelfs wereldwijd marktleider.

 

Het Zuid-Duitse Bad Saalgau is het competentiecentrum voor de ontwikkeling en productie van oogstmachines t.b.v. de groenvoederwinning. In het Franse Metz heeft men zich gespecialiseerd in balenpersen en in Le Mans wordt een breed pallet aan tractoren geproduceerd. Dit brede spectrum aan producten maakt CLAAS tot een echte oogstspecialist.

Naast de kernactiviteit landbouwtechnologie is het bedrijf ook actief op het gebied van industriële technologie en

toelevering. In 2018 kocht de CLAAS Group (met ca. 4 miljard omzet) grondstoffen, componenten en diensten van haar meer dan 850 leveranciers ter waarde van ongeveer 1,34 miljard euro.