Scholen kijken binnen bij Pentas voor ‘De week van de techniek’

Ook dit jaar heeft Pentas weer meegedaan aan De week van de techniek. Op dinsdag 5 november kwamen de vmbo-leerlingen van Pius X College in Almelo bij ons langs. Donderdag 7 november was het de beurt aan de leerlingen van OBS De Bonkelaar uit Almelo. Zij keken hun ogen uit!

 

Indrukwekkende techniek in het echt

Natuurlijk wisten de leerlingen al wat industriële techniek inhield, maar zo in het echt maakt het toch écht wel indruk. Dat bleek tijdens de rondleiding in de fabriek, nadat Marthijn Koorn een algemene introductie had gegeven. In de fabriek konden de kinderen in de praktijk ervaren wat ‘techniek’ bij Pentas nou precies inhoudt. Al die machines en grondstoffen: ze vonden het fantastisch.

Als je dan ineens een voorraad van meer dan 1.000 matrijzen ziet liggen in een opslaghal, dan is dat zeker wel indrukwekkend. Net als alle geluiden, geuren en visuele indrukken die de kinderen opdeden terwijl ze het proces van grondstof tot volledig product ervoeren. Ze ontdekten van alles tijdens de rondleiding en mochten zelfs het kunststofpoeder aanraken.

 

De rondleiding was het mooiste! aldus een enthousiaste leerling.

 

En dan ook nog zelf aan het werk!

Als hoogtepunt voor de leerlingen mochten ze hun eigen kunststof product bewerken. In dit geval een kunststof spaarvarken waarop ze een naamkaartje en oog- en varkens-staartstickers mochten plakken. Het resultaat: vele kleurrijke kunststof varkentjes, die ze natuurlijk mee mochten nemen naar huis. Of de kinderen echt ‘de techniek in willen’, zal de toekomst uitwijzen. Maar de eerste indruk was in ieder geval goed.