Wanddikte en rotatiegieten

Bij het rotatiegieten heeft de ontwerpfase grote invloed op de functionele benodigdheden, materiaal, verwerkingsbeperkingen en product / fabricagekosten. Bovendien kunnen de specificaties van de deel-ontwerpen het verschil maken tussen een succesvol product of een mislukking. Het gebruik van de juiste wanddikte is van groot belang waarbij er rekening gehouden moet worden met de toepassingen en eisen.

 

Waarom wanddikte belangrijk is:
De dikte van de wand is vanwege vele redenen belangrijk. Bijvoorbeeld vanuit de roto-moulder-perspectief gezien bepaalt de dikte van de wand de hoeveelheid materiaal dat benodigd is. Het heeft tevens een sterke impact op de cyclustijden en op de kosten van de product.

De wanddikte verklaart de kracht van de onderdelen, maar de dikte zegt niet automatisch iets over hoe sterk de product is. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van verribbing kan de wanddikte verlaagd worden maar de sterkte van het product toenemen. Als rotomoulding organisatie, met meer dan 40 jaar ervaring, kunnen wij uw team voorzien van suggesties omtrent het optimaal ontwerpen van het product. Als u meer te weten wilt komen over ribben en andere methodieken, laat het ons weten.

 

Voordelen van rotatiegieten en de dikte van de wand:
Rotatiegieten biedt vele voordelen als het gaat om de dikte van de wand. Specifieker, de dikte van de wand  kan bepaald worden zodra het monster klaar is. U kunt de dikte van de wand zelfs wijzigen na het uitvoerig getest te hebben. Deze gelegenheid is niet mogelijk bij andere productiemethodes.

In tegenstelling tot blow molding, dat geneigd is om dunne hoeken te vervaardigen, is rotatiegieten geschikt om dikkere wanden bij de buitenzones van de hoeken te vervaardigen. Met andere woorden, de wanddiktes in de hoeken is gunstiger bij rotatiegieten.

 

Vraag de hulp van Pentas voor deze rotatiegiet methode:
Pentas Molding B.V. van Almelo, Nederland is bekend om het leveren van productiediensten aan kunststofbedrijven. Dit bevat veel werkzaamheden van het assisteren bij het ontwerpen tot en met de afwerking. In verdere blogs gerelateerd aan rotatiegieten zullen we de dikte uniformiteit plus wanddikte behandelen.

 

Tot dan, of probeer uw bestaande ideeën bij ons the pitchen of stuur uw vraag door.