Wethouders geven startsein zonnedak Pentas Moulding

Op woensdag 22 januari 2020 hebben de Almelose wethouders Maathuis van Economische Zaken en Van Mierlo van Duurzaamheid het startsein gegeven voor de inwerkingtreding van de zonnepanelen op het dak van Pentas Moulding. In totaal liggen er 1660 zonnepanelen op het dak, waarmee Pentas duurzame energie opwekt voor eigen gebruik.

 

Klimaatneutraal in 2050

Volgens wethouder Van Mierlo zorgt deze stap van Pentas ervoor dat het doel van de gemeente Almelo weer een stapje dichterbij is gekomen: in 2050 klimaatneutraal zijn. “Dat is niet alleen een opdracht voor de overheid, maar voor heel Almelo, inclusief het bedrijfsleven. Als stadsbestuurder ben ik ongelofelijk blij met dit initiatief van Pentas Moulding.”

200 huishoudens van stroom voorzien

De opgewekte energie wordt in eerste instantie gebruikt voor de productie van onze eigen kunststof producten. Marthijn Koorn, commercieel en financieel manager van Pentas: “We zijn een grootverbruiker, dus de 0,5 megawatt per jaar die we hier opwekken kunnen we goed gebruiken. In het weekend is de fabriek dicht en vloeit de opgewekte stroom terug het elektriciteitsnet in. Daarmee kunnen we ongeveer 200 huishoudens van stroom voorzien.”

De 1660 zonnepanelen zijn mede mogelijk gemaakt door een SDE-subsidie. Koorn: “We hebben ons breed georiënteerd toen we aan dit traject begonnen. Aanvankelijk waren we ook licht sceptisch. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat duurzaamheid een enórme kans is voor ondernemers.” Ondernemers die duurzaamheidsmaatregelen overwegen, praat Koorn graag bij over de kansen en mogelijkheden.

 

Benieuwd hoe het dak met 1660 zonnepanelen eruitziet en werkt? Bekijk dan de video